Taxatie

Aankooptaxatie

Iedereen kent wel voorbeelden van situaties waaruit blijkt dat mensen bij de aankoop van een woning te veel hebben betaald.

De vraagprijs bleek achteraf te hoog, er was te fors ingezet in de onderhandelingen, de bouwkundige staat van de woning bleek slechter dan was ingeschat en achteraf bleek de waarde negatief uit te vallen t.o.v. de aankoop plus investering.

Natuurlijk kunnen de adviezen ook positief uitpakken, maar negatief is dan vaak het prijskaartje dat eraan hangt. Voor de aankoop en taxatie van een woning kunnen de kosten al snel oplopen tot € 3000,- of meer.

Natuurlijk kan het ook simpeler! U kunt allerlei adviseurs inschakelen, maar om alles eenvoudiger te maken bieden wij De Aankooptaxatie:

Wat biedt de Aankooptaxatie:

  • Bouwkundige onderbouwing van de staat waarin de woning verkeert.
  • Kennis van het bestemmingsplan en de omgeving.
  • Mondeling advies en begeleiding gedurende het biedingtraject.
  • Juridische /technische onderbouwing van uw aankoop.
  • Verzekerd van een goede aankoop.
  • Overzicht van de mogelijkheden bij verschillende hypotheekverstrekkers.
  • Uitleg over de rol en kosten van de notaris.
  • Een taxatierapport opgemaakt in tweevoud.
  • Mogelijk fiscaal voordeel, indien het aankoop betreft van uw 1e woning.

Als u een woning op het oog heeft, dan schakelt u ons in voor De Aankooptaxatie inclusief advies over het aankooptraject voor een tarief vanaf € 850,- excl. BTW, kadastrale en recherchekosten.

Wij gaan met u mee voor een tweede bezichtiging en gezamenlijk lopen we de woning grondig door en wijzen u op de voor- en nadelen, niet alleen van de woning zelf en de bouwkundige staat hiervan, maar ook van de omgeving. Als u na de bezichtiging verder wilt met de woning, dan controleren wij of er eventuele belemmeringen zijn voor de koop bijvoorbeeld vanwege het bestemmingsplan. Wij rekenen desgewenst voor u uit wat eventuele verbouwingen gaan kosten en wat de invloed daarvan is op de waarde van het huis.

Op basis van deze gegevens bepaalt u zelf of u de onderhandelingen daadwerkelijk wilt openen. Tijdens de onderhandelingen blijven wij u stapsgewijs adviseren over het biedingentraject. De biedingen brengt u wel zelf uit. Tijdens de onderhandelingen zoeken wij uit wat voor u de mogelijkheden zijn bij de banken of een andere financiële instelling. Als de koop eenmaal is gesloten, dan moet nog wel de notaris ingeschakeld worden, wij adviseren u bij de keus van een notaris en rekenen precies voor u uit wat u daarvoor kwijt bent.

Daarna, als de voorlopige koopovereenkomst van de woning ondertekend is, ronden wij het geheel voor u af met een volledig taxatierapport in tweevoud van de aangekochte woning. Deze zal de bank of een andere financiële instelling van u vragen in verband met het afsluiten van een hypotheek.

TARIEVEN

Particuliere woonhuizen / recreatiewoningen:

Getaxeerde waarde registergoed tot € 650.000,- € 850,-*
Getaxeerde waarde registergoed van € 650.000,- tot € 1.500.000,- € 950,-*
Getaxeerde waarde registergoed boven € 1.500.000,- in overleg*

Gecombineerd registergoed (wonen /werken ):

Getaxeerde waarde registergoed tot € 650.000,- € 950,-*
Getaxeerde waarde registergoed van € 650.000,- tot € 1.500.000,- € 1.050,-*
Getaxeerde waarde registergoed boven € 1.500.000,- in overleg*

* Bovenstaande tarieven zijn exclusief 21% BTW, kadastrale- en recherchekosten.

Wilt u meer informatie over een woning of het aanvragen van een taxatie?

Contact

Makelaardij De Weide Brink
Brink 46
7991 CJ Dwingeloo
info@weidebrink.nl
Tel. 0521 594100

Laatste nieuws

Onze partners